Κρύσταλλοι

Οι κρύσταλλοι έχουν χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολιτισμούς και παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Από την αρχαία Αίγυπτο έως την πνευματικότητα της σύγχρονης Νέας Εποχής, οι κρύσταλλοι έχουν εκτιμηθεί για την ομορφιά, τον συμβολισμό και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Στην αρχαία Ελλάδα, οι κρύσταλλοι συνδέονταν με τους θεούς και χρησιμοποιούνταν συχνά σε μαντικές και θεραπευτικές πρακτικές. Ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης έγραψε για τις θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων και ο διάσημος γιατρός Ιπποκράτης χρησιμοποίησε κρυστάλλους όπως ο αμέθυστος για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Στους πιο πρόσφατους χρόνους, οι κρύσταλλοι έχουν γίνει ένα δημοφιλές εργαλείο για πνευματική και προσωπική ανάπτυξη. Η πνευματικότητα της Νέας Εποχής, που εμφανίστηκε στις δεκαετίες του 1960 και του 70, έδωσε εκ νέου έμφαση στις θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων και στην ικανότητά τους να ενισχύουν τη διαίσθηση και την πνευματική επίγνωση.

Σήμερα, οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται από ανθρώπους κάθε προέλευσης και πεποιθήσεων ως ένας τρόπος για να συνδεθούν με τον φυσικό κόσμο και να αξιοποιήσουν τη θεραπευτική δύναμη της φύσης. Είτε χρησιμοποιούνται για διαλογισμό, ενεργειακή θεραπεία ή απλώς ως όμορφη διακόσμηση, οι κρύσταλλοι συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν και να εμπνέουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

                                                 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο ενεργειακός καθαρισμός μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τις πέτρες σας και αν κανένας από αυτούς δεν σας φαίνεται σωστός, ερευνήστε άλλους τρόπους ή απλώς ακολουθήστε τη διαίσθησή σας και δοκιμάστε κάτι νέο.

* Τρεχούμενο νερό- κρατήστε τους κρυστάλλους σας σε φυσικό τρεχούμενο νερό (όπως ένας κολπίσκος ή ένα ποτάμι) για να τους καθαρίσετε. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι βρύσες (δηλαδή το αφύσικα ρέον νερό) λειτουργούν επίσης καλά. Δοκιμάστε και τα δύο και δείτε πώς νιώθουν για εσάς.

* Θυμίαμα/ Φασκόμηλο- ενθαρρύνετε τον καπνό από θυμίαμα ή φασκόμηλο να κυλήσει πάνω από τους κρυστάλλους σας. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί πολύ καλά εάν έχετε πολλές πέτρες και πρέπει να κάνετε ένα γενικό ενεργειακό Καθαρισμό. Είναι επίσης ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους.

* Άλλοι Κρύσταλλοι - Ο Σεληνίτης και ο Διαυγής χαλαζίας είναι εξαιρετικοί για τον καθαρισμό άλλων λίθων. Τα συμπλέγματα (όπως τα druzes ή τα geodes) είναι επίσης πολύ καθαριστικά. Το να ακουμπάτε τις πέτρες σας κοντά ή πάνω σε αυτές τις άλλες πέτρες είναι μια καλή μέθοδος για να τις καθαρίσετε.

* Ήχος- Εάν έχετε Θιβετιανό ηχητικό μπολ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κοντά στις πέτρες σας και οι συχνότητες δόνησης θα καθαρίσουν τις ενέργειες που είναι αποθηκευμένες στους Κρυστάλλους.

* Αλάτι- Τοποθετήστε τους Κρυστάλλους σας σε ένα μπολ με θαλασσινό αλάτι και αφήστε τους να παραμείνουν όλη τη νύχτα. Το αλάτι απορροφά την ενέργεια από τους κρυστάλλους τόσο καλά που συνιστάται η απόρριψη του αλατιού μετά από κάθε χρήση.

                                  ΦΟΡΤΙΣΗ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Μόλις οι Κρύσταλλοι σας καθαριστούν, θα είναι έτοιμοι για φόρτιση και προγραμματισμό. Κάθε Κρύσταλλος έχει πολλές μεταφυσικές συσχετίσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη ποικιλία τρόπων, επομένως η φόρτιση και ο προγραμματισμός των λίθων σας είναι ένας τρόπος να ακονίσετε μια συγκεκριμένη θεραπευτική ιδιότητα ή στόχο. Επιπλέον, όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλούς Κρυστάλλους για έναν κοινό στόχο (όπως ένα πλέγμα), ο προγραμματισμός τους ενθαρρύνει να συνεργαστούν για έναν κοινό στόχο. Παρόμοια με τον καθαρισμό, η φόρτιση και ο προγραμματισμός μπορούν να γίνουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ο «καλύτερος» τρόπος θα είναι η μέθοδος που έχει τη μεγαλύτερη απήχηση σε εσάς. Ακολουθούν μερικοί δημοφιλείς τρόποι φόρτισης και προγραμματισμού των κρυστάλλων σας:

* Διαλογισμός- Καθίστε ήσυχα με τους λίθους σας σας και εστιάστε στον στόχο που θέλετε να επιτύχετε. Κάνετε αυτό για όσο διάστημα αισθάνεστε ότι ολοκληρώνει τον προγραμματισμό που επιθυμείτε.

* Φως- Καθίστε και εστιάστε με τους Κρυστάλλους σας. Φανταστείτε ένα λευκό φως να κινείται προς τα κάτω από το τσάκρα του στέμματος σας (κορυφή του κεφαλιού) και προς τον κρύσταλλό σας, να το φορτίζει και να το προγραμματίζει με τον προορισμό σας. Οραματιστείτε το φως να τυλίγει την πέτρα και να την προετοιμάζει για εσάς.
Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε να ακολουθήσετε και όσο συχνά επιλέγετε να καθαρίζετε, να φορτίζετε ή να προγραμματίζετε τους κρυστάλλους σας, το καλύτερο που σας προτείνουμε είναι να ακολουθήσετε τη διαίσθησή σας και να κάνετε αυτό που σας φαίνεται σωστό.